6+1 aici și acum

Proiectul țintește direct cele șase saloane din secția de oncopediatrie în care sunt internați micii pacienți aflați în stadiile de boală cele mai avansate.

Copiii și tinerii care se tratează în spital știu că această zona a secției are o conotație gravă, care îi înspăimântă. În colectivitatea celor bolnavi e clar că în acele șase saloane s-au petrecut lucruri foarte dureroase. Ca atare, atât copiii cât și părinții lor se înspăimântă când li se oferă ca soluție de internare saloanele 1-6.

Starea de boală separă copiii în două categorii: cei sănătoși și cei bolnavi (mai cu seama de cancer) undeva, departe, într-o lume a lor, de care, de cele mai multe ori nici nu vrem să știm. Cu siguranță ne va fi mai puțin frică de boală dacă vom înțelege ce li se întâmplă acestor copii și familiilor lor. Proiectul nostru vizează prin rezultatele finale (expoziție, album de artă etc) sensibilizarea opiniei publice. Nu suntem egali cu bolile care ne copleșesc uneori. Suntem mult mai mult decât atât.
A fi bolnav nu înseamnă că ai încetat să fii sensibil și talentat, dimpotrivă. Avem experiența unor copiii care au avut primele lor expoziții personale compuse numai din lucrări realizate în spital, pe perioada internării. Cu atât mai mult, a vedea un interior de salon schimbat prin intervențiile artistice ale unui copil poate ajuta societatea să înțeleagă faptul ca acești copii trebuie susținuti și admirați.

Principalele activități ale proiectului

Umanizarea, personalizarea și îmblânzirea prin mijloace artistice a celor șase saloane..

Inițierea unui învățământ bazat pe dezvoltarea creativității și abilităților copiilor prin antrenarea pacienților în ore ateliere de art-terapie interactive.

Schimbarea imaginii acestei zone din secția de oncopediatrie, schimbare care se refera nu numai la imaginea vizuală, ci și la reprezentarea ei în mentalul colectivității create în spital și dezvoltate în afara spitalului de către pacienți.

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit!

Redirectionati 2% din impozitul pe venit (formular 230  sau formular 200  daca ai si alte surse de venit in afara salariului)… more

Creațiile copiilor în proiectul 6+1 aici și acum

Atelierele de art-terapie din proiectul 6+1 au început să dea naștere unor personaje și creaturi de poveste duioase și cuceritoare.… more

Poveștile cele mai frumoase se dezvăluie prin imagini

Încet încet ne cunoaștem. Noi pe copii, ei pe noi, ei pe ei și noi pe noi. Fiecare atelier de… more

Pregătim păpușile care vor fi colorate de copii

Desenam modelele, croim, taiem, coasem și umplem papușile ce își vor primi sufletul de la copiii din sectia de oncopediatrie… more